10 & 12 meter baan

Recent is de verlichting van deze baan aangepast; volledig voorzien van LED-verlichting en voldoet qua lichtsterkte op alle punten aan de KNSA-vereisten en daarmee in 2019 succesvol gastheer geweest van het Districtskampioenschap KKK! Tevens wordt op deze baan elk jaar weer een daverend bedrijventoernooi gehouden.

Aantal banen: 9
Toegestane kalibers: .22LR, Lucht
Mogelijke disciplines: KKG, KKK, KKR, KKP, LG, LP


25 meter baan

Ga je met de trap naar de kelder, dan wachten je daar nog meer banen op. Beneden vind je naast onze steelplatebaan en 100-meter baan ook nog zes 25-meter banen en drie 10-meter banen. Drie van deze 25-meter banen zijn voorzien van een zandvanger. Op deze banen geldt dan ook geen restrictie op het kaliber.


Aantal banen: 6x25m | 3x10m
Toegestande kalibers: alle kalibers
Mogelijke disciplines: o.a. KKR, KKP, GKP, GKR, Mil. Pistool


100 meter baan

Best trots zijn we er op, want veel van dit soort banen zijn er niet rondom Putten. Onze 100-meter baan is voorzien van 4 schietpunten welke ook afgehangen kunnen worden op 50 meter. Omdat de baan voorzien is van een zandvanger kunnen alle kalibers hier geschoten worden. Populair op deze baan zijn de PG-50 en Militair Geweer. Helaas is deze baan niet geschikt om te schieten met zwartkruitwapens, hier is onze afzuiging niet afdoende voor.

Aantal banen: 4
Toegestande kalibers: alle kalibers
Mogelijke disciplines: o.a. PG50, PG100, Mil. Geweer


 

Steelplate baan

In 2015 is de keuze gemaakt om drie kleinkaliber banen te vervangen voor een steelplate baan. Deze steelplate baan staat op 12 meter afstand en bevat 14 stalen plates. Het wedstrijdelement is het zo snel mogelijk omschieten van alle plates, inclusief 1 magazijnwissel. De écht snelle schutters doen dit in minder dan 10 seconden!

Aantal banen: 1
Toegestande kalibers: Pistool/revolver kalibers, géén magnum
Mogelijke klasses: klein kaliber en groot kaliber, standaard en open klasse 


 

Gezellige bar

Heerlijk, even na het schieten bij het haardvuur of aan de bar napraten over die laatste kaart. En dat onder genot van een frisje of zelfs een speciaalbiertje van de tap! Uiteraard is daar ook een uitgebreid hapje eten bij te bestellen.

Gezelligheid staat bij ons, naast het schieten, hoog in het vaandel. Ons bar-team zorgt niet alleen voor een bijgevulde koelkast; ze zorgen ervoor dat er in onze kantine altijd een plek is voor een goed praatje. Daarnaast staan ze altijd klaar voor de catering bij een evenement zoals het bedrijventoernooi of de BBQ voor het eindfeest.


 

Gecertificeerde trainers

Bij Wilhelm Tell Putten krijg je les van KNSA-gecertificeerde trainers. Zo leer je de basis van het schieten voordat je zelfstandig aan de slag gaat, maar ook voor de gevorderde training kun je hen raadplegen.

Het jeugdteam wordt begeleid en getraind door onze enthousiaste vrijwilligers, uiteraard ook voorzien van een KNSA-gecertificeerde training, onder toeziend oog van onze hoofdtrainer. Met zijn jarenlange ervaring van schieten op (inter)nationaal niveau weet hij samen met het jeugdteam flink wat prijzen in de wacht te slepen.