Welkom bij het bedrijventoernooi van de schietsportvereniging Wilhelm Tell Putten!

Let op! Het bedrijventoernooi van 2020 is afgelast in verband met het corona-virus. We hopen jullie volgend jaar weer te kunnen verwelkomen op ons toernooi.

Sinds 1987 wordt dit toernooi georganiseerd om bedrijven uit de regio Putten en omstreken met elkaar te verbinden door de schietsport. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om laagdrempelig de schietsport te proberen. We zien elk jaar weer dat veel bedrijven uit de buurt ons toernooi als bedrijfsuitje zien. Hierdoor is de sfeer erg gezellig!

Meedoen? Klik dan op “inschrijven” in het menu of klik hier!

 

De spelregels

Iedereen wil natuurlijk zijn of haar team als toernooi winnaar worden! Om alles eerlijk te laten verlopen is het belangrijk om een aantal spelregels te hanteren. Onze baanvrijwilligers zijn hiervan op de hoogte en zullen erop nazien dat je als deelnemer het toernooi volgens de regels schiet. Altijd geldt: heb je vragen, stel ze aan de baanvrijwilligers!

  • Je schiet met een luchtgeweer (Hammerli AR-20) vanuit de staande, ondersteunde houding. Er zijn linkshandige en rechtshandige luchtgeweren beschikbaar. Vraag de baanvrijwilligers bij welk schietpunt je het beste kunt wachten als je linkshandig bent!
  • Er wordt per deelnemer geschoten op 3 klein kaliber geweer kaarten met 5 rozen. Een totaal van 15 schoten dus. De beste 2 kaarten zullen worden meegenomen in de score. Daarmee kun je een maximum schieten per persoon van 100 punten. De laagst scorende kaart kan worden beschouwd als je proefkaart. Als team kun je maximaal 500 punten schieten. Dit hebben we nog nooit meegemaakt, maar misschien ben je straks wel de eerste!
  • Extra proefschoten worden niet toegestaan.
  • De baanvrijwilliger zal je uitleggen hoe het luchtgeweer werkt en hoe je de richtmiddelen moet gebruiken. In principe zal de baanvrijwilliger steeds het geweer voor je laden, maar je mag dit ook zeker zelf doen als je het leuk vind!
  • Houdt rekening met elkaar en spendeer niet onnodig lang met het richten. In de schietsport geldt; hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.
  • Mocht het voorkomen dat je kaart van het baantransport valt, dan zal deze opgehaald moeten worden. De baanvrijwilligers zullen de geweren veiligstellen. Als de baan vrij wordt gegeven zal een vrijwilliger de kaart voor je ophalen. Het is niet toegestaan om zelf de baanzool te betreden.
  • Zorg dat je eerst gaat schieten voordat je alcohol drinkt!
  • En vergeet niet, heb je vragen; stel ze aan de baanvrijwilligers!