Corona Update

 

Beste schutters,

Hierbij een corona update. Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig op sportlocaties, dus ook op schietverenigingen. Dit geldt alleen binnen; het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten
wat versoepeld.

Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van de accommodatie en de sportkantine.
In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit concreet?
Schietsportverenigingen hoeven dus hun leden, wanneer die leden uitsluitend schietsportactiviteiten verrichten,
niet te controleren op het coronatoegangsbewijs, maar wel wanneer hun leden in de kantine willen verblijven.

Gasten die binnen in de vereniging of in de kantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend hebben een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang te worden gedaan, maar mag ook als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt. Bij het afhalen van drankjes/hapjes aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Coronatoegangsbewijs
Met de CoronaCheck Scanner kunnen verenigingen/ barpersoneel eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag
van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

Meer informatie vind je hier: 
https://www.knsa.nl/nieuws/archief-2021/afschaffing-1-5-meter-afstandregel-en-invoering-coronatoegangsbewijs/

Hartelijk groet,

Het bestuur Wilhelm Tell